האקתון בנושא הצפות בהשתתפות המסטרנטית אירית חולי נחום

הצפות
תאריך

יודעים מה אחוז השיטפונות מכלל אסונות הטבע בעולם???

49%😔😩🤭

זאת עפ"י דוח מבקר לשנת 2021, ועוד היד נטויה (סביר להניח ששיעור זה עלה מאז עקב שינויי האקלים. )

כדי להתמודד עם שטפונות הפוקדים את העולם כולו ואותנו בפרט, אירחה מכללת ספיר שבדרום את ההאקתון : DisasterTech💦

משתתפי ההאקתון: סטודנטים ממוסדות אקדמיים שונים ובני נוער, עשו סיעור מוחות בקבוצות, הסתייעו במנטורים מתחומים שונים מעולם היזמות, השתתפו בסדנאות שונות, חקרו ונעזרו ב-AI לצורך פיתוח רעיונות ולבסוף הציגו את פתרונותיהם לבעיית השיטפונות.

הפיתרון שזכה במקום הראשון הוא הפיתרון של קבוצת קרייסיליטי(CRISILITY) אשר נולד בהשראת ההירתמות של החברה האזרחית הישראלית במהלך ארועי ה-7 באוקטובר, ומתוך הבנה שהימצאות כח אדם מתורגל במקום האירוע שמסוגל להגיב באופן מיידי בשעות הראשונות הוא קריטי. 🌿✅

הפיתרון הוליסטי, מתאים להתמודדות עם אסונות טבע נוספים, ומטרתו לסייע בהצלת חיים במקרה אסון באופן היעיל והמדויק ביותר האפשרי באמצעות המשאב החשוב והזמין ביותר של כל מדינה - אזרחיה!

הרעיון הוא להקים יחידת חילוץ והצלה מבוססת קהילה(תושבים, תשתיות וציוד) שעיקר פעילותה תהיה בשלוש השעות הראשונות עד הגעת כוחות ההצלה.💪🆗

קבוצת קרייסיליטי זכתה בפרס על סך 3000 שקלים וכן בהשתתפות בתוכנית האצה של עמותת Tech7 מהנגב. 🏆

וכאן-אנחנו נכנסים לתמונה:

אחת מארבעה חברי הקבוצה הזוכה היא הסטודנטית: אירית חולי נחום, מסטרנטית במחלקה לתיכנון, סביבה וקיימות באוניברסיטת בר-אילן אשר מחקרה עוסק בבעיית ההצפות בנחל הדר שבהוד השרון, היא גם פעילה סביבתית(חפשו "שומרים על נחל הדר" בפייסבוק), אוהבת טבע ואנשים .

גאים מאוד באירית ובשאר חברי הקבוצה הנוספים :

שי מנשרי, בן 34 מבאר שבע - DJ, מומחה למערכות שו״ב בסקטור הבטחוני וסטודנט לכלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה,

איתי זסלבסקי, בן 24 מכפר סבא, יזם בנשמה, גולש גלים, שביליסט ומודט אשר תמיד מחפש את המיזם הבא.

ברק ספיר, בן 18 סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, מוכשר במתמטיקה, מתאמן בלחימה משולבת מחזיק בחגורה חומה.

את הקבוצה ליווה המנטור המוכשר - יצחק לביא, יליד ותושב העוטף, יוצא התעשייה האווירית, יזם בתחום החלל, המייסד והמנכ"ל של חברת Desert Space ומייסד-שותף בחברת lifelabs שעתידה לקום במועצה האזורית אשכול, ושתעסוק בפיתוח טכנולוגיות שיאפשרו קיום חיים ברי-קיימא בחלל.☘️🌿

את היוזמה הובילה עמותת Tech7 שפועלת למינוף יזמים מהדרום בתחום החדשנות וההייטק ועל פיתוח אקוסיסטם בתחום טכנולוגיות-עילית והחדשנות בנגב, בשיתוף עם ארגון JADDE אשר הוקם לתועלת הציבור ופועל לפתח טכנולוגיות להתמודדות עם אסונות טבע כתוצאה ממשבר האקלים.

שותפה מרכזית נוספת היא ממשלת מדינת נורדריין-וסטפאליה מגרמניה אשר מימנה את האירוע בפעם השנייה בכדי לסייע לתושבי הדרום שנפגעו. שרת הכלכלה של גרמניה וסגנית רה"מ נורדריין-וסטפאליה, מונה נויבאואר, הגיעה לכבד את הנוכחים במעמדה.

תאריך עדכון אחרון : 03/04/2024