מידע כללי ומסלולי לימוד

שלחו לחבר

להרשמה

הלימודים במחלקה לגאוגרפיה וסביבה מעניקים תואר בגאוגרפיה ולימודי סביבה* מתמקדים בניתוח תהליכים טבעיים, כלכליים, חברתיים, תכנוניים ותרבותיים המעצבים את המרחב ומשפיעים על איכותו והתפתחותו לאורך זמן. המודעות לנושאים סביבתיים, ליחסי גומלין בינם לאדם ולהשפעתו של האדם על סביבתו תרמה להכרה בצורך בהכשרת חוקרים ובעלי מקצוע המסוגלים לבחון סוגיות ביחסי הגומלין בין האדם לסביבתו במבט רחב ואינטגרטיבי ולהציע כלים מעשיים לבחינה זו. הלימודים במחלקה לגאוגרפיה וסביבה נותנים מענה לצרכים אלה, והם מתמקדים בשלושה תחומים: המרחב והמבנה הפיסי; המרחב וההשלכות הכלכליות, החברתיות, התכנוניות, ההיסטוריות והתרבותיות על עיצובו; כלים לבחינת שני התחומים והיחסים ביניהם באמצעות חישה מרחוק ומערכות מידע גאוגרפיות. הלימודים במחלקה לגאוגרפיה וסביבה מתייחדים בשילוב הדוק בין שלושת התחומים ועל ידי כך מרחיבים את אפשרויות ההוראה והמחקר.

במחלקה מעבדות מתקדמות העוסקות בגאומורפולוגיה וקרקע, חישה מרחוק ומערכות מידע גאוגרפיות, ואיזוטופים רדיואקטיביים. מעבדות אלו מאפשרות לסטודנטים לרכוש מיומנויות עבודה מחקרית עם מכשור חדיש. כמו כן עומדים לרשות תלמידי המחלקה מחשבים לשימוש שוטף.

אפשרויות תעסוקה:

הנושאים הנלמדים במחלקה לגאוגרפיה וסביבה מכשירים את בוגרי המחלקה לתחומי תעסוקה ועניין מבוקשים במערכות ציבוריות ופרטיות כגון: משרדי ממשלה, המשרד להגנת הסביבה, משרד הפנים ומנהל התכנון, משרד החקלאות, משרד התיירות, רשויות ציבוריות: השירות המטאורולוגי, השירות ההידרולוגי, מרכז מיפוי ישראל, מינהל מקרקעי ישראל, רשות הטבע והגנים רשויות מקומיות ומועצות אזוריות, משרדי -תכנון, מכוני מחקר, מוסדות הוראה, אתרי תיירות ומוסדות הנדרשים ליישומי מערכות מידע גיאוגרפיות( GIS ).

היקף הלימודים:

מבנה הלימודים לימודי תואר ראשון במחלקה לגאוגרפיה וסביבה מתקיימים בשלושה מסלולים:

1. מסלול חד-חוגי - בהיקף של 49 נקודות זכות. מטרת הלימודים במסלול זה להעניק ידע והתמחות מורחבים במגוון הנושאים הנלמדים במחלקה. מסלול זה מאפשר שתי התמחויות: התמחות "נוף וסביבה" והתמחות "חברה וסביבה".
  2. מסלול דו-חוגי מובנה - בהיקף של 25 נקודות זכות מסלול דו-חוגי מובנה משותף עם מספר מחלקות: המחלקה ללימודי ארץ-ישראל וארכיאולוגיה, תולדות ישראל, אמנות יהודית, הסטוריה כללית, לימודים קלאסיים ולימודי המזרח התיכון (התמחות חברה). תכנית זו מיועדת למעוניינים להשתלב בשתי מחלקות כמסלול ראשי, כאשר התלמיד ילמד בשתי המחלקות בהיקף שעות של מסלול ראשי מופחת. מסלול זה מאפשר שתי התמחויות: התמחות "נוף וסביבה" או התמחות "חברה וסביבה".
  3. מסלול דו-חוגי** לא מובנה - בהיקף של 27 נקודות זכות בצירוף עם מחלקה אחרת באוניברסיטה. מסלול זה מאפשר שתי התמחויות: התמחות "נוף וסביבה" או התמחות "חברה וסביבה".

*בסיום התואר תוענק תעודת B.A בגאוגרפיה ולימודי סביבה

**מספר השעות עשוי להשתנות בהתאם למחלקה הנוספת

סדנאות וסיורים לימודיים:

כל תלמידי המחלקה חייבים במהלך לימודיהם להשתתף בסדנאות וסיורים שהם חלק בלתי נפרד מהקורסים שאליהם נרשמו.

ע"פ החלטת וועדת מלץ: בסיורים לימודיים וסדנאות יגבה תשלום עבור ארוחות במחירי עלות.

תנאי קבלה:

לבעלי ממוצע בגרות של 95 ומעלה - ניתן להתקבל למחלקתנו ללא צורך במעבר של מבחן פסיכומטרי

למועמדים עם בגרות מתחת לממוצע 95- יתבצע שקלול של פסיכומטרי ובגרות.

לתנאי קבלה לחץ כאן

לחצו כאן לקובץ פרטי מידע המפרט על הלימודים לתואר ראשון במחלקה לגאוגרפיה.

הקישור בצד שמאל של הדף הנקרא ספר מערכת שעות יוביל לדרישות הלימוד ולמסלולי הלימוד לתואר ראשון משנת הלימודים תשע"ז ומטה (עמוד ראשון תשע"ז), האפשרות לשינוי שנת הלימוד נמצאת בצד שמאל למטה.

המחלקה לגאוגרפיה וסביבה שומרת לעצמה את הזכות לערוך שינויים בתנאי הקבלה ובתוכניות לימודים.

המסלול הישיר לתואר שני

המחלקה מקיימת מסלול ישיר ללימודי תואר שני לתלמידים מצטיינים בהתאם לתקנון המסלול הישיר לתואר שני. נדרש ממוצע של 85 לפחות בכל הקורסים, בהתאם לתקנון המסלול הישיר לתואר שני