דיווח על יריד התעסוקה בבר אילן מאת פרופ' טל סבוראי, נשיא האגודה הגיאוגרפית הישראלית

למנויי רשת האגודה שלום רב,

אני שמח לדווח לכם על יריד תעסוקה ייעודי לסטודנטים הלומדים גיאוגרפיה באוניברסיטאות. היריד התקיים ביום חמישי 3 באפריל באוניברסיטת בר אילן בחסות האגודה הגיאוגרפית הישראלית והמחלקה לגיאוגרפיה וסביבה בבר אילן. הייתה זו הצלחה בלתי רגילה. היריד התקיים ברחבה פתוחה ופוזרו בה עמדות מעסיקים ממוסדות, ארגונים, רשויות ומשרדים פרטיים. הגיעו מעל מאתיים סטודנטים מכל האוניברסיטאות. בפני הסטודנטים הוצגו שלל אפשרויות תעסוקה לבוגרי ומוסמכי גיאוגרפיה. התחומים כללו ממ"ג ותכנון, ייעוץ סביבתי ושימור טבע, הנדסה חקלאית, הוראת הגיאוגרפיה, נושאים בטחוניים הנדרשים על ידי צה"ל והמשטרה, רשויות מקומיות, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), משרדים לייעוץ סביבתי ועוד.

האירוע ארך שלוש וחצי שעות וכלל גם הרצאות שנתנו על ידי נציגים של מרכזים תעסוקתיים שונים. במסגרת זו הרצתה המפקחת על לימודי הגיאוגרפיה, נציג של הלמ"ס וגוגל ארץ, נציגי הסטודנטים באגודה הגיאוגרפית ועוד.

ניתן לציין כי חשיבותו של האירוע היא מרובעת: 1.הוא הוכיח לסטודנטים שלומדים את מקצוע הגיאוגרפיה ותחומיו השונים כי קיים היצע למקצועות הגיאוגרפיה. תפקידם של הסטודנטים להכיר את מקומות התעסוקה, להעז ולהציג נכון את כישוריהם ואת המיומנויות אותן רכשו במהלך לימודיהם; 2. רבים מהנציגים שהציגו מקומות תעסוקה אפשריים היו בעבר סטודנטים לגיאוגרפיה. המפגש עמם חיזק את  המקצוע ואת חשיבותו; 3. תחושת יחידה. המפגש של סטודנטים עם סטודנטים מהמחלקות השונות הקנה גאווה והזדהות עם המקצוע; 4. חיזוק הקשר בין הסטודנטים לגיאוגרפיה לבין האגודה. אחת ההשלכות הייתה הרשמה והצטרפות חברים חדשים לאגודה.

אני מאד מודה לפרופסור עירית עמית כהן, ראש המחלקה לגיאוגרפיה וסביבה בבר אילן, שיזמה והובילה את האירוע, לדוקטורנטית איה גרינפלד שהייתה אחראית על ביצועו ועשתה זאת בכשרון רב. לרוני נהוראי, לד"ר ניר כהן ולפרופסור מיכאל סופר מהמחלקה לגיאוגרפיה וסביבה בבר אילן שסייעו  בארגון, לד"ר אורן אקרמן מזכיר האגודה שעזר הן בלוגיסטיקה והן בתכנים. כמו כן תודתי שלוחה ליותם לאור ואביב אופנהיים ראשי תא הסטודנטים שעזרו בהפצת ההודעות לסטודנטים.

אני משוכנע כי עלינו כאגודה לעזור לשלב את בוגרי הגיאוגרפיה במעגל העבודה, בתחומי הגיאוגרפיה כמובן, ואני מאמין כי בעת הזאת יש אפילו יותר אפשרויות מבעבר. אני קורא לכל מי שיכול לעזור בנושא ברעיון או במעשה, לפנות אלי.

מצורף קובץ עם מספר תמונות אקראיות מהאירוע שאורן ואני צילמנו.

בברכת חג פסח שמח,

טל