דפי הסבר בנושא GIS לתלמידי שנה א

ברכותינו על הצטרפותכם למחלקה לגיאוגרפיה וסביבה, אנו מאחלים לכם הצלחה בלימודים.
מטרת מכתב זה היא לידע אתכם לגבי אפשרויות שעומדות לפניכם להתפתח בתחום הממ"ג (מערכות מידע גיאוגרפיות) וחישה מרחוק.
מערכת מידע גיאוגרפי זוהי טכנולוגיית מחשוב מתקדמת, המורכבת מחומרה, תוכנה ובסיס נתונים, בעזרתם ניתן לאחסן, לנתח, לעבד ולהציג מידע מרחבי.
תחום הממ"ג מתפתח מאוד בשנים האחרונות וכיום ממ"ג משמש בתחומים נרחבים של חיינו, כגון: משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, חברת חשמל ותשתיות אחרות, , בטחון , תעשיה, מסחר וכמובן מחקר.
הקורסים הניתנים כיום במחלקה בתחום זה אוצרים בתוכם, מלבד הצד העיוני, גם הכשרה וניסיון מעשי. מי שירצה לקנות ידע זה מחוץ לכותלי האוניברסיטה יאלץ להוציא ממון רב.
החזון של המחלקה הוא שאת הידע אותו תרכשו במסגרת הקורסים מתחום הממ"ג תיישמו במסגרת תחום הקרוב לליבכם – התחום אשר הביא אתכם להצטרף למחלקה לגיאוגרפיה וסביבה. באופן זה עד סוף התואר הראשון תוכלו לצבור, מלבד הידע העיוני בתחום הממ"ג, גם ניסיון מעשי בשימוש בכלים אלו במסגרת התחום שבחרתם. לצורך כך קיים מגוון של סמינריונים, סדנאות וקורס פרויקטים. כמובן שאלה מבניכם אשר ירצו להמשיך לתארים מתקדמים יוכלו לצבור ניסיון וידע נוסף בתחום.
כחלק מתוכנית הלימודים בשנה א' תשתתפו בקורס "יסודות ממ"ג". קורס זה יקנה לכם היכרות עם כלי ממ"ג ברמה שתאפשר לכם להשתלב במסגרת כל פרויקט ממ"ג ברמה של מפעיל.
לאחר קורס ה"יסודות" ניתן להירשם לקורס "יישומי ממ"ג", במסגרתו תחשפו לשימוש בכלי ממ"ג בתחומים השונים במחלקה לגיאוגרפיה וסביבה ומחוצה לה.
במסגרת המחלקה ניתן למצוא מגוון קורסים, מתקדמים יותר, מתחום הממ"ג: "ממ"ג ראסטרי", "ממ"ג וקטורי", "תלת מימד בממ"ג", "תכנות ופתוח כלי GIS" וכן "פרויקטים בחישה מרחוק וממ"ג". קיימים קורסים נוספים בהם תעשו שימוש בממ"ג דוגמאת כרטוגרפיה וחישה מרחוק.
ברחבי הקמפוס הוכשרו מספר כתות מחשבים ובהם מותקנות התוכנות השונות המשמשות במסגרת הלימודים. בנוסף מתקיים תרגול קבוע במהלך כל שנת הלימודים (ראו רשימה באתר המחלקה תחת תחומי מחקר – GIS).

אנו מזמינים תלמידים בעלי מוטיבציה ויכולת גבוהה להשתלם בתחום חשוב זה.

אנו מקווים שתיהנו מהלימודים ומאחלים לכם הצלחה.