מטרני קרן

תחומי מחקר:

תחומי התמחות

הכשרה אקדמית

1999 - B.Arch באדריכלות - Facolta' di Architettura, Politecnico di Milano, Italia
2009- Ph.D בגאוגרפיה - אוניברסיטת בר אילן
נושא המחקר: "הנכס השמור" ויחסו לסביבה: המקרה של המרכז העירוני הישן של תל אביב

התמחות מקצועית

אדריכלית המתמחה בתיעוד, תכנון ופיתוח של מבנים היסטוריים. משמשת כמרצה מן החוץ באוניברסיטת בר אילן בנושאי תכנון ובנייה ואדריכלות בארץ ישראל.
את התמחותה המעשית כאדריכלית שימור רכשה במשרדו של אדריכל אמנון בר אור, ובמשרדה של אדריכלית ניצה סמוק.
כמתעדת ערכה עשרות תיקי תיעוד, לרבות מחקרים מקדימים ('תעוד מקדים') לאיתור ערכי מורשת של אתרים היסטוריים ברחבי הארץ. מחקריה מתבססים על ידע תיאורטי ביחס לתופעת השימור בכלל, וביחס למרחב הישראלי בפרט, ונשענים על ניתוח ממצאים פיסיים-אדריכליים ומסמכים ארכיאוניים. היא נמנית ברשימות המתעדים המומלצים של עיריית תל אביב, חברת עזרה ובצרון, ועובדת בשיתוף פעולה צמוד עם אדריכלים ומתכנני ערים רבים ברחבי הארץ.